Az MRE Oktatási Szolgálattal egyeztetve a 2023. június 12-i (hétfő, általános iskolai) D-IGI Klub értekezleten összegyűjtjük a református iskoláknak a törvénytervezettel kapcsolatos észrevételeit, amelyeket az Oktatási Szolgálat terv szerint a Zsinat Elnökségének is továbbít hivatalos szakmai álláspont kialakításához.
Az értekezletet valamennyi intézménytípus számára egységesen szervezzük. Nagyobb létszámú résztvevő esetében munkacsoportok alakítása is lehetséges. 


Az MRE Oktatási Szolgálata ezt megelőzően, már ezen a héten is várja az intézmények írásos szakmai észrevételeit az oktatasi.szolgalat@reformatus.hu címen.
Az általános észrevételeken túl szövegszerű módosító javaslatokat is várunk. (Jogszabályi hely, vitatott szövegrész, módosítási javaslat megjelölésével.)


A törvénytervezettel kapcsolatos RPI D-IGI online szakmai megbeszélésünket 2023. június 12-én, hétfőn 15 órától tartjuk.

A 2023. június 12-i D-IGI Klub értekezlet tervezett témái és időkeretei:

  1. 15:00: A pedagógusok új életpályájáról szóló törvény szakmai értelmezése

× Rövid szakmai bevezető

× (A résztvevők számától függően online szekciók alakítása)

× Kérdések, hiányolt területek, szövegszerű módosító javaslatok összegyűjtése
2. 16:30: A fenntartói fórum jövőképe. Pódiumbeszélgetés a 2022/2023. tanév kiemelkedően aktív fenntartó résztvevőivel. Az MRE OSZ és az RPI D-IGI Klub közös rendezvénye

(A műsorváltozás jogát a valóság fenntartja.)

Megjegyzés az 1. napirendi ponthoz: Kérjük, hogy hozzászólásaikat, javaslataikat lehetőleg konkrét jogszabályi szakaszhoz kötve ismertessék. Az észrevételeket jegyzeteljük, az alkalomról felvétel készül, majd az MRE Oktatási Szolgálat számára anonim összefoglalót készítünk.

A webináriumot az interneten ingyenesen elérhető Zoom alkalmazásban tartjuk. Örömmel jelezzük, hogy egy pályázati projekt részeként a Zoom-értekezlet 100 fős létszámhatárát jelentősen megnöveltük, így reményeink szerint minden érdeklődőt fogadni tudunk.

Szeretettel várjuk Önöket szakmai műhelyünkben!

Kategória:
online (Zoom)
Célcsoport:
lelkészek, hittanoktatók, vallástanárok, hittanoktatást végző pedagógus, általános iskolai tanárok
Kapcsolattartó:
Kredit érték – pedagógus továbbképzés:
5

Az utóbbi hetekben az RPI D-IGI klub munkájában résztvevő intézményvezetők számára hétfő reggel közvetlenül csatlakozási linket küldünk.
Akik most, erre az alkalomra szeretnének bekapcsolódni, kérjük, az alábbi űrlap kitöltésével jelentkezzenek az RPI-nél: https://forms.gle/BNoW1NoCURXA6W7e8

Azoknak tudunk csatlakozási linket küldeni, akik 2023. június 12-én 10:00-ig jelentkeznek.