2024. szeptember 25-én a Klauzál Házban rendezte meg a Református Pedagógiai Intézet "Egymás terhét hordozzátok..." című szakmai konferenciáját óvodapedagógusok és tanítók számára.  

Az UMGYEB-2024-01 pályázat keretében megrendezett szakmai rendezvényen először Dr. Szászi Andrea katechetikai szakértő tartott plenáris előadást "A reziliencia útjain – a pedagógus lelki ellenállóképességének fejlesztése" címmel, majd kisebb szekciókban, gyakorlatorientált foglalkozásokkal folytatódott a munka.  A szekciókban a hátrányos helyzetű és menekült hátterű gyerekekkel foglalkozó pedagógusok módszertani fejlesztése volt a fókuszban. A délelőtt folyamán Dr. Szontagh Pál "Közösségépítés, együttműködés az intézményben", Sápi Mária és Rózsahegyi-Nagy Márta  "Kommunikáció és konfliktuskezelés", Kelemen Gabriella pedig "Szeretetnyelvek a pedagógiában" címmel tartott műhelyfoglalkozást. A délutáni idősávban Dr. Szászi Andrea "Stresszmenedzsment pedagógusoknak – hatékony stresszkezelési technikák a mindennapokhoz", Sápi Mária "Stresszmenedzsment a csoportszobában" és Rózsahegyi-Nagy MártaSzülőfitnesz – szülőklub haladóknak – interaktív szülői önismereti csoport szervezése, tematikája, gyakorlata és módszertana" című szekciófoglalkozásai közül választhattak a résztvevők. 

Az Ukrajnából Menekült Gyermekek Ellátása és Befogadása 2024 Pályázat keretösszegéből megvalósuló programot az UNICEF Regionális Ukrán Menekültprogram Magyarországi Irodája által nyújtott forrásból Budapest Főváros Önkormányzata biztosította.