A rendezvényekre on-line jelentkezhet. BelépésRegisztrációElfelejtett jelszó

Magyar Református Nevelés 2018/3: Mit? Miből? Hogyan?

Megjelent a Magyar Református Nevelés 2018. évi 3., tematikus köznevelési száma, Mit? Miből? Hogyan? címmel.

Márkus Gábor a Történelemtanárok Egylete felkérésére készült és a Reformáció és történelemtanítás című műhelykonferencián prezentált nagysikerű előadását szerkesztette át az MRN számára. Kelemen Gabriella kutatásában a református köznevelés múltjának, jelenének és jövőjének egy érdekes aspektusát tárja fel: tanulmánya meggyőzően érvel amellett, hogy a hajdanvolt partikuláris oktatási hálózat jellemzőjeként megfogalmazott tehetséggondozást a mai református iskolák is fontos feladatuknak tekintik.

Pompor Zoltán, a református tananyag-fejlesztési csoport szakmai vezetője írásában rövid áttekintést ad a csoport által végzett és tervezett feladatokról, majd ezt követően Bartha Jánosné és Szalay Mária cikkén keresztül bepillantást nyerhetünk a Református Tananyagtár által kiírt Jó gyakorlat pályázaton nyertes debreceni projektnap kulisszái mögé.

Műhely rovatunk harmadik írásában Rónai-Pjéczka Éva a pedagógusetika elméletét és gyakorlatát veszi górcső alá, érdekes összehasonlítást téve a gyakorló pedagógusok 2003-as és 2018-as etikai álláspontja között.

Szemle rovatunkban sem távolodunk sem a pedagógusképzéstől, sem a református köznevelés fejlesztésétől: Kelemen Gabriella és Német Dóra Katalin a debreceni pedagógusképzés múltját és jelenét idéző könyveket ajánl Olvasóink figyelmébe.

Folyóiratunk letölthető az RPI honlapjáról

Az MRN immár elérhető a facebookon is Magyar Református Nevelés folyóirat címen.