A rendezvényekre on-line jelentkezhet. BelépésRegisztrációElfelejtett jelszó
Márkus Gábor
pedagógiai szakértő, címzetes igazgató (Budapest)
E-mail: 
markus.gabor@reformatus.hu
Telefon: 
1 / 351-9842 /314
Mobil: 
30/ 639-5370

 Református lelkész, középiskolai és általános iskolai történelem szakos tanár, könyvtáros, hitoktató, közoktatási vezető. A tatai középiskolás évek után Szombathelyen, majd budapesti egyetemeken (ELTE, KRE, BME) szerzett diplomákat. 25 éve tanít kamaszokat és ifjakat. Korábbi munkahelyei: Bánki Donát Ipari Szakközépiskola, Tatabánya; Talentum Általános Iskola, Gimnázium és Kézműves Szakiskola, Tata; Komárom-Esztergom Megyei Pedagógiai Intézet, Tatai Református Gimnázium. 2003-2014 között a Református Pedagógiai Intézet (Budapest, Debrecen) igazgatója. Minőségfejlesztési konzulens, érettségi elnök, az érettségi fejlesztésében 2002 óta résztvevő szakértő az OKÉV-ban, majd az Oktatási Hivatalban. 2014-ben pedagógiai szakmai ellenőrzési és pedagógusminősítési szakértő és tréner lett, mesterpedagógus.

Tankönyvei jelentek meg vallástörténet, egyháztörténet és egyházismeret témakörben, publikált tanulmányai a történelemtanítás módszertanával, a keresztyén neveléssel és a református hit- és erkölcstanoktatással kapcsolatosak. Színdarabjait sok diákközösség illetve hittanos csoport bemutatta. Elemzései alapvetőek a református köznevelési intézményrendszer stratégiájának tervezésében. Rendszeresen tart előadásokat a köznevelés fejlesztéséről, valamint a keresztyén nevelés témaköreiben a Kárpát-medence református intézményeiben.

A 2014/2015-ös tanévben a Tatai Református Gimnázium tanára, a Tatai Református Egyházmegye beosztott lelkésze és a Református Pedagógiai Intézet pedagógiai szakértője. Az RPI-n belüli szakmai-szolgáltatási szakterülete a középiskolai nevelés-oktatás és a intézményvezetési horizontális tanulás támogatása.

Lánya, Anna, egyetemista; fia, Bence érettségiző diák.

Szakmai tevékenységének bemutatása innen letölthető (2018)