A rendezvényekre on-line jelentkezhet. BelépésRegisztrációElfelejtett jelszó

Iskolai pályaorientáció

A Magyar Közlöny 2017. évi 90. számában (2017. június 14.) olvasható az emberi erőforrások minisztere 14/2017. (VI. 14.) EMMI rendelete a 2017/2018. tanév rendjéről. Ennek alapján

5. §A tanítási évben - a tanítási napokon felül - a nevelőtestület a tanév helyi rendjében meghatározott pedagógiai célra az általános iskolában hat, a nappali oktatás munkarendje szerint működő gimnáziumban, szakközépiskolában és szakiskolában hét, a szakgimnáziumban nyolc munkanapot tanítás nélküli munkanapként használhat fel, amelyből egy tanítás nélküli munkanap programjáról - a nevelőtestület véleményének kikérésével - az iskolai diákönkormányzat jogosult dönteni, egy tanítás nélküli munkanap kizárólag pályaorientációs célra használható fel.

Intézetünket több intézmény megkereste azzal a kéréssel, hogy a pályaorientációs szakmai nap kapcsán szakmai segítséget nyújtsunk.

Erre az igényre reagálva tisztelettel ajánljuk az intézmények figyelmébe megrendelhető NEVELŐTESTÜLETI WORKSHOPUNKAT a következő tematikával:

-       a pályaorientáció pszichológiai alapjai,

-       a pályaorientációs nap lehetséges tartalmai,

-       a pályaorientációs nap szervezési kérdései,

-       a továbblépés lehetőségei, elágazási pontok.

A workshop rövid bevezető előadásból, jó gyakorlatok ismertetéséből illetve a nevelőtestülettel (vagy annak illetékes tagjaival) való közös ötletbörzéből áll, melynek végére az intézmény elkészíti saját pályaorientációs szakmai napjának ütemtervét, forgatókönyvét, feladat- és erőforrásleltárát.

A workshopok szakmai felelősei:

KÖZÉPISKOLÁK Nagy Márta pedagógiai szakértő, középiskolai tanár (nagy.marta@reformatus.hu)

ÁLTALÁNOS ISKOLÁKSápi Mária pedagógiai előadó, általános iskolai tanár (sapi.maria@reformatus.hu)

A workshopok időtartama:az ötletbörze hosszától függően 2-3 óra.

A workshopok térítési díja10.000 Ft/alkalom + útiköltség

Érdeklődni és időpontot egyeztetni a felelősökkel lehet, a végleges megrendelést kérjük Szontagh Pál igazgatónak (szontagh.pal@reformatus.hu) megküldeni.

 

Iskolai drogprevenció

A Faludi Ferenc Akadémia, a jezsuita rend felnőttképzési intézménye műhelyfoglalkozást hirdet a drog és drogprevenció témájában. A foglalkozás előadója Victorné Erdős Eszter, a református Kallódó Ifjúságot Mentő Misszió vezetője.

Érdeklődők számára a májusi műhely meghirdetése ezen a linken látható:

http://faludiakademia.hu/iskolai-drogprevencio/

 

Megjelent a Kormány 354/2016. (XI. 18.) Korm. rendelete a nemzeti köznevelésről szóló törvény végrehajtásáról szóló 229/2012. (VIII. 28.) Korm. rendelet módosításáról 

A rendelet szövege INNEN letölthető

 

A Nemzeti köznevelésről szóló törvény 2014. decemberi változása alapján a pedagógiai szakmai szolgáltatások közé tartozik a lemorzsolódással veszélyeztetett tanulók támogatásához kapcsolódó korai jelző- és pedagógiai támogató rendszer működtetése.