A rendezvényekre on-line jelentkezhet. BelépésRegisztrációElfelejtett jelszó

HÍREK | AKTUÁLIS

Feliratkozás RPI friss hírek csatornájára

Megjelent a Magyar Református Nevelés 2020/4. száma az iskolalelkészségről

Amióta a rendszerváltás után újraszerveződött a református köznevelési hálózat, folyamatos téma az iskolalelkész helyes, státusza, feladata az intézményben. Az MRN legújabb tematikus számának kiindulópontja az a feladat volt, amellyel 2020 júniusában az MRE Zsinat Elnöksége bízta meg az RPI-t. Összegzésünkben háromféle kérdőív kiértékelésének segítségével tekinthetjük át az iskolalelkészség leggyakoribb kérdéseit és aktuális helyzetét.

Áldott ünnnepet és békés, reményteljes új évet kívánunk!

Kedves Partnereink!

Egy váratlan kihívásokkal teli év vége felé köszönjük egész éves együttműködésüket, a közös gondolkodást, az új formák keresését, a szakmai és emberi kapcsolatok megerősítését és megújítását mindenkinek. 

Intézetünk munkatársai december 21-től január 4-ig szabadságra mennek, hogy kipihenve és feltöltődve állhassanak újra rendelkezésükre 2021-ben is. 

Áldott ünnepet, boldog, reményteljes új évet és jó egészséget kívánunk!

Az RPI-ről ír a kolozsvári Keresztény Szó folyóirat

"Minden köznevelési rendszer és alrendszer akkor működik jól, ha egyszerre képes megerősíteni a rendszer elemeinek összetartozását és kihasználni a sokszínűségben rejlő energiákat. Ehhez a hálózati működéshez és tanuláshoz szükséges egy olyan szakmai katalizátor, amely a rendszer része ugyan, de mégis képes „helikopterszemlélettel”, egy, az intézményi szintnél átfogóbb perspektívából látni és támogatni az együttműködést. Ideális esetben egy pedagógiai intézet úgy tudja ellátni ezt a feladatot, hogy a végén az eredmények egyaránt jelentkeznek az intézményi és rendszerszinten is. A minőségi szakmai szolgáltatás olyan, mint a sportbíró: ha jól működik, akkor szinte láthatatlan, feltűnést csak hiánya vagy diszfunkcionális működése kelt."