A rendezvényekre on-line jelentkezhet. BelépésRegisztrációElfelejtett jelszó

HÍREK | AKTUÁLIS

Feliratkozás RPI friss hírek csatornájára

Megjelent az MRN. 2021/1. száma: "A művészet pedagógiája - a pedagógia művészete"

Korunkban mintha elfeledkeznénk arról, hogy a fejlődésben lévő gyermeki léleknek milyen nagy szüksége van a művészetekre. Amíg az oktatásirányítással és tartalmi szabályozással kapcsolatos társadalmi és szakmai viták fókuszában a megtanítandó/megtanulandó tananyag, a kötelező olvasmányok listája, képletek, évszámok, földrajzi helyek sokasága áll, különös felelősségünk, hogy felmutassuk a nevelés-oktatás másik (ha nem az igazi) arcát: a művészetpedagógiát.2021.

Levelek az RPI felvidéki szolgálatáról

A kényszerű oktatási digitalizációnak áldásai is vannak - például, hogy nemcsak lélekben, hanem szakmai együttműködésben is közelebb kerülhetünk határon túli testvéreinkhez. Digitális anyagainkat szerte a Kárpát-medencében használják, és most az online térben tudjuk segíteni a felvidéki katechétaképzést. Köszönjük ThDr. Somogyi Alfréd PhD dékán úrnak a megtisztelő felkérést, illetve ThDr.

A tantermen kívüli, digitális munkarendre való átállás egyes aktuális kérdései, 2021. március

Csaknem napra pontosan egy évvel ezelőtt került sor a magyar köznevelési intézményekben a járványügyi veszélyhelyzetben a tantermen kívüli, digitális munkarend kialakítására.. Az alábbiakban foglaljuk össze az aktuális tanügyigazgatási illetve járványügyi kérdéseket, valamint a hit- és erkölcstanoktatás digitális segédanyagait.