A rendezvényekre on-line jelentkezhet. BelépésRegisztrációElfelejtett jelszó

Jane Haining Angol Nyelvi Emlékverseny

A Református Pedagógiai Intézet, együttmúködve a Vörösmarty Általános Iskolával, a budapesti Skót Misszióval és a Károli Gáspár Református Egyetemmel együttmúködve idén is megrendezte a Jane Haining Angol Nyelvi Emlékversenyt,

Ms. Jane Haining, a Skóciából származó angolszász nevelőnő 1938-tól haláláig a budapesti Skót Misszió (épületében ma a VI. kerületi Vörösmarty Mihály Általános Iskola működik) iskolájának volt a vezetője . Az 1940-es évek elején bújtatta és menekítette a zsidó tanítványait és azok családját, amiért 1944 áprilisában a németek Auschwitzba hurcolták, ahol mártírhalált halt. Róla nevezték el a pesti alsó rakpart egyik szakaszát. Jane Haining nemes emberi magatartásának állít emléket a verseny, amelyet a Református Pedagógiai Intézet a Budapest VI. kerületi Vörösmarty Mihály Általános Iskolával közösen rendez meg.

A szóbeli döntőt immár hagyományosan megtisztelte részvételével Nagy-Britannia  budapesti nagykövetségének képviselője, ezúttal Steven Dick nagykövethelyettes személyében. 

A református diákok versenyét Kádár Irina Luca, a Gödöllői Református Líceum tanulója nyerte (felkészítő tanára Gombosné Székely Andrea). A  budapesti állami iskolák kategóriájának győztese Gál Brúnó, az Erzsébetvárosi Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű  Általános Iskola és Szakgimnázium tanulója (felkészítő tanára Harangozó Hajnalka és Sike Csilla).Az RPI és a KRE támogatásával a két kategória győztese és a református tanuló felkészítő tanára nyárpn egy hetes skóciai jutalomutazáson vehet részt.