A rendezvényekre on-line jelentkezhet. BelépésRegisztrációElfelejtett jelszó

 

Hit- és erkölcstan tankönyvek kódjai 

Tisztelettel tájékoztatjuk az érdeklődőket, hogy az állami iskolák felé leadandó hittan taneszközök kódjai megtalálhatóak a református.hu oldal hittan rovatában a következő linken, a cikk legalsó részében: 

A választható hit- és erkölcstan szervezésének 15 lépése:

http://reformatus.hu/mutat/16054/
Az állami iskola csupán rögzíti a KELLO rendszerében az adatokat, tankönyvrendelés részükről nem történik. A könyveket majd az Oktatási Irodának lejelentett adatok alapján a Kálvin Kiadó szállítja ki az érintett egyházközségek részére. 

 

Összefoglaló a hit- és erkölcstan református iskolákban történő tanításával kapcsolatban

A Református Pedagógiai Intézet 2015. október-decemberben online felmérést végzett református köznevelési intézményekben folyó hi- és erkölcstan oktatással kapcsolatban. Köszönjük az intézmények együttműködését a felmérésben! A felmérés alapján készített összegző jelentés INNEN letölthető. 

A Kálvin Kiadó közleménye a hittankönyvek folyamatban lévő kiszállításáról

A Kálvin Kiadó a Magyarországi Református Egyház összesített megrendelése alapján 2015. július 25-ével megkezdte az állami közoktatási intézményekben bevezetett kötelezően választható hit- és erkölcstan tanításhoz szükséges (ingyenes) hittankönyvek és munkafüzetek kiszállítását a hazai református gyülekezetek részére. Ennek végrehajtása a vonatkozó állami jogszabályokban, valamint a Zsinat hatályos szabályrendeletében foglaltak szerint történik. A tervek szerint augusztus 25-éig minden címzetthez megérkeznek a csomagok.

A tankönyvrendelés menetéről, a különböző iskolatípusokban a 2015/16. tanévben használható hittankönyvekről bővebben innen tájékozódhatnak.

Ezzel párhuzamosan a kiadó úgyszintén a jogszabályi előírásoknak megfelelően az egyházi iskolák részéről megrendelt hittankönyveket is kiszállította a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. regionális raktáraiba.

A nyomtatásban nem kapható, kizárólag digitális fomában, ingyenesen(!) letölthető középiskolás modulfüzetek közvetlenül a kiadó, ill. azon keresztül a Református Pedagógiai Intézet honlapján érhetők el.

A 2015/16. tanévre szóló tankönyvekről bővebb tudnivalók a kiadó webáruházában itt olvashatók.

 

130185/2015 sz. Elnökségi határozat a református hit- és erkölcstan tankönyvjegyzék kiadásáról

 

Kötelezően választható hittan - szülői tájékoztatók

Tisztelettel jelezzük a lelkipásztor és hittanoktató testvérek felé, hogy a kötelezően választható hittan állami iskolákban tartandó tájékoztatójához a korábbi években elkészült, adaptálható PPT segédlet a következő helyeken elérhető:

hittan.info oldalon a "Hittan bemutató" néven

reformatus.hu oldalon az "Oktatunk" rovatban a letölthető hittan anyagok között.

                                       

A hittan.info oldal aktuális részei frissítésre kerültek, így az érdeklődő szülők ezen is tájékozódhatnak a református hit- és erkölcstanról.