A rendezvényekre on-line jelentkezhet. BelépésRegisztrációElfelejtett jelszó

"Az élmény pedagógiája - a pedagógia élménye" konferencia

A Református Pedagógiai Intézet a 2018/2019-as tanév elején is megszervezi református szakmai tanévnyitó konferenciáját "Az élmény pedagógiája - a pedagógia élménye" címmel. A tanév elején szeretnénk ráirányítani a figyelmet arra, hogy a tanulás-tanítás akkor lehet leginkább eredményes, ha a tanár és a diák is élménnyel gazdagodik az együttműködésben. A konferenciák főelőadója Uzsalyné Dr. Pécsi Rita lesz.

Érték, rend, értékrend - könyvajánló

Megjelent az RPI igazgatója, Dr. Szontagh Pál: Érték, rend, értékrend - A keresztyén pedagógusokkal szemben támasztott minőségi és etikai elvárások, valamint azok kodifikációs problémái című kötete, melyet szeretettel ajánlunk minden református pedagógus figyelmébe. A kötet tárgya a pedagógusokra (elsősorban a magukat keresztyénnek valló pedagógusokra) irányuló minőségi és etikai elvárások, valamint azok jogi kodifikálhatóságának vizsgálata.

Magyar Református Középiskolák XXIII. Találkozója

2018. július 5-8. között a Kolozsvári Református Kollégium szervezésében 29 református középiskola részvételével zajlott a Magyar Református Középiskolák XXIII. Találkozója. Az első találkozót még 1996-ban a Világtalálkozó keretében a kecskemétiek szervezték, majd 1997-től Békés kezdeményezésére indult útjára a találkozók sorozata.

Kárpát-medencei Református Általános Iskolák V. Találkozója

A korábbiakhoz hasonlóan a sárospataki találkozás is alkalmat teremtett egymás megismerésére, kapcsolataink továbbépítésére, hitünk erősítésére. A június végi konferencia házigazdája, a Sárospataki Református Kollégium Gimnáziuma Általános Iskolája és Diákotthona olyan programot kínált az ország különböző területeiről érkező 97 résztvevőnek, amely a keresztyén iskola mai küldetését, a szeretettel végzett nevelés fontosságát hangsúlyozta.