A rendezvényekre on-line jelentkezhet. BelépésRegisztrációElfelejtett jelszó

Magyarországi Református Felsőoktatási Tájékoztató

Szeretettel ajánljuk a református középiskolák diákjainak figyelmébe a Magyarországi Református Felsőoktatási Tájékoztató kiadványt, amely ITT LETÖLTHETŐ.

Diákprojekt középiskolai verseny              

Újszerű, érdekes középiskolai projektverseny indul, érdemes ránézni a Diákprojekt honlapra. A verseny célja a projektszemlélet és a projektekhez kapcsolódó kompetenciák fejlesztése, valamint az önismeret és a pályaorientáció támogatása. A fődíj 100.000 Forint és oklevél. Részletek: https://diakprojekt.hu/

 

9. Ökumenikus Diákfilmszemle (2021. május 29.): MEGÚJULÁS - Amikor a világjárvány véget ér

Az Evangélikus Pedagógiai Intézet, a Magyarországi Református Egyház Zsinati Oktatási Irodája, a Katolikus Pedagógiai Intézet valamint a Budapesti Piarista Gimnázium újra meghirdeti - a járvány miatt tavaly elmaradt helyett - a 9. országos filmszemléjét a katolikus, református és evangélikus általános- és középiskolák diákjai számára. Sajnos idén is csak a szokásosnál jóval visszafogottabb módon rendezhetjük meg: a döntő személyes találkozások nélküli, online lebonyolítású lesz, valamint a befogadható filmek műfaját is korlátoznunk kell. 

A pályázati kiírás INNEN, a filmszemle plakátja INNEN letölthető. 

Az online döntő közvetítésére május 29-én, szombaton 10:00 órától kerül sor. Az adás tartalmazni fogja mind a 11 filmet, és minden egyes film vetítése után a zsűri tagjainak szakmai értékelése, elemzése következik. A közvetítés Youtube-linkje, továbbá a döntős filmek listája a vetítési és elemzési sorrendben elérhető már a Diákfilmszemle weboldalán (www.okudiakfilm.hu), az AKTUÁLIS menüpontban. A verseny végeredményének és a díjak odaítélésének kihirdetésére a közvetítés végén kerül majd sor.

Válogatás az Ökumenikus Diákfilmszemlére az elmúlt években beérkezett animációs filmekből, többféle animációs technika bemutatása céljából:

A portás bácsi egy napja 

Árny-játék 

Az ég felé 

Az én történetem

Az Úriember

Háború(s) béke 

Hogy kerül a hal a lébe? 

Iciri-piciri 

Időhiány 

Trópusi halkaland 

 

 

ONLINE nyílt napok a Károli Gáspár Egyetem Tanítóképző Főiskolai Karán!

Szeretettel hívjuk és várják az érdeklődőket a KRE TFK online nyílt napjára 2021. február 1-én, hétfőn 9:30 órától

A program EZEN A LINKEN érhető el!

Figyelmükbe ajánljuk honlapunk aktuális híreit és a képzéseinkről készült videóanyagokat.

https://tfk.kre.hu/

https://tfk.kre.hu/index.php/oktatas/1511-hiteleti-szakok-nagykoroson-2021-ben-is.html

Károli TFK 1 percben...

… és csaknem 2 és félben:

Új épületegyüttes Újpesten az Iskolapad című műsorban

Ezért választottam a Károlit...

Megjelent a Magyarországi Református Felsőoktatási Tájékoztató

Idén is a Károli Gáspár Református Egyetem gondozásában jelent meg a MRE felsőoktatási intézményeinek felvételi tájékoztatója, amely INNEN letölthető

 

Nyilas Misi Ösztöndj Program

A Magyar Református Szeretetszolgálat 2020/2021 tanévben is meghirdeti aNyilas Misi Ösztöndíj Programot.

Az alábbiakban szeretném az Önök intézményét tájékoztatni a Nyilas Misi Ösztöndíj pályázati lehetőségéről és elküldeni a program hivatalos plakátját, hogy minél több tehetséges gyermekhez eljusson a pályázat híre, ez által közelebb kerüljenek álmaik megvalósításához.

A Program keretében rendszeres anyagi támogatást biztosítunk magyarországi, kárpátaljai, erdélyi, felvidéki és délvidéki oktatási intézményekben tanuló, olyan kiemelkedően tehetséges magyar tanulók számára, akik szerény anyagi lehetőségekkel rendelkeznek.

A támogatás területi elosztású a Kárpát-medence területén 50 főt támogatunk.

Az ösztöndíj mértéke: 10.000 Ft/fő/hónap a 2020/2021. tanévre.

A pályázatot az erre a célra külön kialakított webes felületen, csak elektronikusan lehet benyújtani a http://legyenfolytatas.jobbadni.huoldalon.

Pályázhatnak a magyar és határon túli magyar nyelvű oktatásban résztvevő nappali tagozatos diákok, az általános iskola 5. osztályától a középiskolai tanulmányok befejezéséig.

Az alábbi területeken pályázhatnak:

 • művészeti ágban(zene-, képző-, táncművészet;);

 • sportban;

 • természettudományban, bölcsésztudományban (magyar nyelv és irodalom, matematika, fizika, informatika)

A támogatást a pályázó fejlesztésre használhatja fel:

 • egyesületi tagdíjra,

 • eszköz kölcsönzésre, vásárlásra, 

 • különórára,

 • verseny, fellépés nevezési díjra,

 • verseny, fellépés útiköltségére(verseny, fellépés illetve a különórára való odajutás megkönnyítésére)

A pályázat benyújtásának időpontja:

2020. szeptember 11. – 2020. október 31.

A Pályázat benyújtásának feltétele:

 1. Meghatározott minőségű video, hangfelvétel, kép, dokumentumarról a szakágról, amelyre a pályázó benyújtotta a pályázati anyagot.

 2. sport, matematika, fizika, kémia, informatika pályázat esetén, a kötelező melléklet versenyt igazoló dokumentum (max: 3 db, 2 évnél nem régebbi) vagy ajánlás attól a személytől, aki a pályázót kiemelkedő tehetségnek tartja.

 3. Szülői hozzájáruló nyilatkozat a 18. életévét be nem töltött kiskorú személy esetén

További információval kapcsolatban +3630/8251267-es telefonszámon vagy az osztondij@jobbadni.hu e-mailcímen lehet érdeklődni.

Iskolai pályaorientáció

A Magyar Közlöny 2017. évi 90. számában (2017. június 14.) olvasható az emberi erőforrások minisztere 14/2017. (VI. 14.) EMMI rendelete a 2017/2018. tanév rendjéről. Ennek alapján

5. §A tanítási évben - a tanítási napokon felül - a nevelőtestület a tanév helyi rendjében meghatározott pedagógiai célra az általános iskolában hat, a nappali oktatás munkarendje szerint működő gimnáziumban, szakközépiskolában és szakiskolában hét, a szakgimnáziumban nyolc munkanapot tanítás nélküli munkanapként használhat fel, amelyből egy tanítás nélküli munkanap programjáról - a nevelőtestület véleményének kikérésével - az iskolai diákönkormányzat jogosult dönteni, egy tanítás nélküli munkanap kizárólag pályaorientációs célra használható fel.

Intézetünket több intézmény megkereste azzal a kéréssel, hogy a pályaorientációs szakmai nap kapcsán szakmai segítséget nyújtsunk.

Erre az igényre reagálva tisztelettel ajánljuk az intézmények figyelmébe megrendelhető NEVELŐTESTÜLETI WORKSHOPUNKAT a következő tematikával:

-       a pályaorientáció pszichológiai alapjai,

-       a pályaorientációs nap lehetséges tartalmai,

-       a pályaorientációs nap szervezési kérdései,

-       a továbblépés lehetőségei, elágazási pontok.

A workshop rövid bevezető előadásból, jó gyakorlatok ismertetéséből illetve a nevelőtestülettel (vagy annak illetékes tagjaival) való közös ötletbörzéből áll, melynek végére az intézmény elkészíti saját pályaorientációs szakmai napjának ütemtervét, forgatókönyvét, feladat- és erőforrásleltárát.

A workshopok szakmai felelősei:

KÖZÉPISKOLÁK Nagy Márta pedagógiai szakértő, középiskolai tanár (nagy.marta@reformatus.hu)

ÁLTALÁNOS ISKOLÁK– Sápi Mária pedagógiai előadó, általános iskolai tanár (sapi.maria@reformatus.hu)

A workshopok időtartama:az ötletbörze hosszától függően 2-3 óra.

A workshopok térítési díja10.000 Ft/alkalom + útiköltség

Érdeklődni és időpontot egyeztetni a felelősökkel lehet, a végleges megrendelést kérjük Szontagh Pál igazgatónak (szontagh.pal@reformatus.hu) megküldeni.

 

Pázmány Junior Nyári Egyetem

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara és Hallgatói Önkormányzata 5 napos nyári tábort szervez olyan középiskolás diákoknak, akik 2017 szeptemberében kezdik a 11. vagy a 12. osztályt! A rendezvény részletes felhívása innen letölthető.

 

Reformáció 500 filmapok az Uránia Nemzeti Filmszínházban

2017. február 9. és 12. között Reformáció 500 filmnapokat szervez az Uránia Nemzeti Filmszínház és a Reformáció Emlékbizottság. A négy napos rendezvénysorozat keretében díjmentes iskolai vetítéseket is tartanak, amelyeken Eric Till Luther című filmjét tekinthetik meg a regisztrált diákcsoportok. A vetítésen részt vevő csoportok létszáma minimálisan 30 fő, maximálisan 100 fő lehet intézményenként.

A meghirdetett vetítési időpontok: 2017. február 9. csütörtök 9:00 és 2017. február 10. péntek 9:00. 

A programra jelentkezni az itt letölthető űrlap kitöltésével és az iskola@urania-nf.hu címre történő visszaküldéssel lehet 2017. február 3-ig.

                                                                                        

 

VI. Ökumenikus Diákfilmszemle

A Magyarországi Evangélikus Egyház Országos Irodája, a Károli Gáspár Református Egyetem, a Katolikus Pedagógiai, Szervezési és Továbbképzési Intézet valamint a Budapesti Piarista Gimnázium a katolikus, református és evangélikus általános- és középiskolák diákjai számára meghirdeti a 6. országos filmszemléjét.A filmszemle felhívása INNEN letölthető. 

                                                                                        

 

Emelt szintű történelem érettségi felkészítő a Károlin!

A részletek INNEN letölthetők. 

 

                                                                 

Jelentkezési felhívás a Károli Gáspár Református Egyetem Tanítóképző Főiskolai Kara hitéleti képzésére

                                                        

 

A REFORMÁTUS TEHETSÉGGONDOZÓ ALAPÍTVÁNY és a REFORMÁCIÓ EMLÉKBIZOTTSÁG pályázatot hirdet a Kárpát-medencei protestáns középiskolák tanulói számára REJTŐZKÖDŐ KINCSEINK címmel. 

A pályázati felhívás INNEN letölthető.

                                                        

 

V. Ökumenikus Diákfilmszemle

A Magyarországi Evangélikus Egyház Országos Irodája, a Károli Gáspár Református Egyetem, a Katolikus Pedagógiai, Szervezési és Továbbképzési Intézet valamint a Budapesti Piarista Gimnázium a katolikus, református és evangélikus általános- és középiskolák diákjai számára meghirdeti az 5. országos filmszemléjét. A filmszemle felhívása INNEN, reklámfilmje INNEN letölthető. 

                                            

 

 

BETWEEN pályázat 18-25 év közötti fiataloknak

A European Network Remembrance and Solidarity (ENRS) varsói központú regionális szervezet In Between néven 2016. március 31-től április 10-ig tartó projektet szervez a közép-európai történelem iránt érdeklődő (de nem szükség szerűen történelem szakos) 18-25 év közötti fiataloknak. A sikeres pályázók részt vehetnek egy négy napos műhelyfoglalkozáson Varsóban, majd egyhetes tanulmányi útra indulnak Kelet-Közép-Európa négy határvidéki területének egyikére (köztük Erdélybe is), ahol kutatásokat végeznek és dokumentálják azokat. A szervezők biztosítják a résztvevők szállását és ellátását a projekt teljes időtartama alatt, a kiutazásról viszont a résztvevőnek kell gondoskodnia. A projekt angol nyelven folyik. A projekt részletes leírása itt letölthető. 

Jelentkezési határidő: 2016. február 5.

                  

 

REFORMÁTUS KÖZÉPISKOLÁK NYÍLT NAPJAI

A Református Pedagógiai Intézet a református középiskolák felvételi alapadataival kapcsolatos tájékoztatással segíti a diákokat a továbbtanulásban. Támogatást kívánunk nyújtani ilyen módon a fiataloknak és szüleiknek abban, hogy a református köznevelési rendszerben találják meg a továbbtanulási tervüknek megfelelő középfokú intézményt. Az adatbázisunkba bejelentkezett középiskolák összefoglaló táblázata INNEN letölthető. Az egyes iskolák részletes adatlapját a refpedi@reformatus.hu e-mail címen kérhetik a kedves érdeklődők. 

          

NYÍLT NAPOK A KÁROLI GÁSPÁR REFORMÁTUS EGYETEM BÖLCSÉSZETTUDOMÁNYI KARÁN!

Az időpontok és helyszínek  elérhetők a BTK honlapján: 

Regisztrációs link: www.kre.hu/nyiltnap

      

 

TÁJÉKOZTATÓ A KÁRPÁT-MEDENCEI REFORMÁTUS OKTATÁSI ALAP ADOMÁNYGYŰJTÉSÉRŐL - 2015.

 

Együttműködési felhívás a gyermekeink jövőjéért 

A ClassBox Alapítvány fő célja az Alapítói Okirat szerint: „.. a gyermekek egészséges fejlődését szolgáló oktató, nevelő, ismeretterjesztő tevékenységek szervezése és támogatása.” Ehhez kapcsolódva célja még: a családok támogatása és megerősítése; az iskolák, a tanárok és  a felelősen gondolkodó szülők hatékonyabb együttműködésének elősegítése, hogy lelkileg és szellemileg érettebb, az élet kihívásaival könnyebben megbirkózó nemzedékké váljanak.

E célok érdekében az Alapítvány segíti és támogatja a www.classbox.huokos-portál létrehozását és fejlesztését, amely nem más, mint egy Együttműködési felület az általános iskolai tanárok, diákok és szüleik számára.  A ClassBox portál a tanárok számára könnyebbé, időtakarékosabbá és eredményesebbé szeretné tenni a tanítást. A szülők a ClassBox használatával rövidebb idő alatt, mégis jobban átlátják gyermekeik iskolai előmenetelét, továbbá az iskolával kapcsolatos mindennapi feladataikat egyszerűbben megoldhatják. A ClassBox a belső funkciói révén a gyermekek számára is szórakoztatóbbá és eredményesebbéteszik a tanulást, s még a gyermekkori élményeket is archiválja. 

A www.classbox.huportál alapfunkciói készen vannak, működnek, kipróbálhatóak. A portál továbbfejlesztéséhez a felelősen gondolkodó tanárok és szülők segítő együttműködését kérjük. Véleményeik, javaslataik összegyűjtésére kérdőíveket készítettünk a tanárok és szülők számára.

Amennyiben egyet tud érteni alapítványunk és portálunk céljaival, kérjük, az alábbi kérdőívek kitöltésével támogassa erőfeszítéseinket! A kérdőívet kitöltők számára korlátozott számban ajándéktárgyakat tudunk adni. A feltételeket a www.classboxalapitvany.huoldalon a „Pályázataink”, majd „Kiírások” menüpontok alatt részletezzük.

Amennyiben Ön általános iskolai tanár,és szeretne segítséget nyújtani a fenti célok eléréséhez, legyen szíves kitölteni az alábbi linken elérhető kérdőívet!

http://form.jotformeu.com/form/50338744218355

 

Amennyiben Önnek legalább egy gyermeke általános iskolába jár, és szeretne segítséget nyújtani a fenti célok eléréséhez, legyen szíves kitölteni az alábbi linken elérhető kérdőívet!

http://form.jotformeu.com/form/50360869418360

Segítő együttműködésüket előre is köszönjük!

ClassBox Alapítvány