A rendezvényekre on-line jelentkezhet. BelépésRegisztrációElfelejtett jelszó

A Református Pedagógiai Intézetet 1994-ben alapította a MRE Zsinata, holland támogatással. Először a Baár-Madas Református Gimnázium épületében működött, majd a Magyarországi Református Egyház Zsinati Irodájának III. emeletén kapott helyet. 2007 eleje óta az egész emelet (169 m2) a rendelkezésünkre áll.

Az RPI alapfeladata az óvodákban és az iskolákban folyó pedagógiai munka segítése. Szakmai tevékenysége fokozatosan bővült. Szakmai ajánlásokat, taneszközjegyzéket, szakértői és szaktanácsadói névjegyzékeket készít. Koordinálja az éves versenynaptárat. Segíti és fejleszti a hitoktatást. A továbbképzések, a tankönyvkiadás, a szaktanácsadás, a kerettantervi munkálatok és a folyóirat-kiadás jelentették a fokozatos feladatbővülést. Újabb elem a versenyszervezés, az előadói adatbázis és a honlap építése.

Az elmúlt két évben nagymértékben szélesedett ki az RPI képzési tevékenysége, a köznevelési törvény, a helyi tanterv, a keresztyén pedagógia, a katechetikai képzések és a gyermekek körében végzett szolgálatra való felkészítés területén. Oktatási intézményeink számára anyagi megtakarítást jelent a holland bútorszállítmányok és Biblia-küldemények fogadása, a kapcsolatépítést is szolgálja a holland és határon túli pedagógiai gyakorlatok ismertté tétele.

Az RPI székhelye 2012-ben Debrecenbe került át, központi telephelye 2014-ben a Károli Gáspár Református Egyetem Állam- és Jugtudományi Karának B épületébe költözött (1042 Budapest, Viola utca 3-5.). Az országos feladatellátást segíti, hogy a református nevelés-oktatás több csomópontján működtetünk telephelyeket (Debrecen, Nagykőrös, Miskolc).

2020 óta székhelyünk az újpesti Árpád Point Irodaházban található (1041 Budapest, Árpád út 51. A épület I. emelet 1.)

                                                

A Református Pedagógiai Intézet 1994 és 2016 között végzett szolgálatáról bővebben is olvashatnak A reformáció tanítása - a tanítás reformációja című kötetben, amely a címlapképre kattintva letölthető.