A rendezvényekre on-line jelentkezhet. BelépésRegisztrációElfelejtett jelszó

Tájékoztató a gyermek tankötelezettségének megkezdésével kapcsolatos jogszabályi változásokról és a szülőket érintő fontosabb tudnivalókról

A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 2020. január 1-jén hatályba lépő módosítása alapján 2020. január 1-jétől az Oktatási Hivatal fog döntést hozni a tanköteles korú gyermekek további egy nevelési évig óvodai nevelésben való részvételéről, valamint a hat éves kor előtti iskolakezdésre vonatkozó kérelmek kapcsán. A hatályba lépő jogi változásokról, valamint a szülőket érintő legfontosabb változásokról – az Oktatási Hivatal és Emberi Erőforrások Minisztériumának Köznevelési Államtitkársága által készített – készített tájékoztató anyag ITT LETÖLTHETŐ.

Tájékoztató az egyéni munkarend szabályozásával kapcsolatban

A Kormány az egyes köznevelési tárgyú kormányrendeletek módosításáról szóló 196/2019. (VIII. 1.) Korm. rendeletben az Oktatási Hivatalt jelölte ki az Nkt. 45. § (5) bekezdése szerint eljáró szervnek. Az intézkedés célja, hogy a korábbi, rendkívül eltérő intézményi gyakorlatok helyett országosan egységes eljárásrend szerint, indokolt esetben kerüljön megállapításra az egyéni munkarend. A tanév előkészítését támogatva felhívjuk a figyelmet az Oktatási Hivatal tájékoztatójára az Egyéni munkarend engedélyezésével kapcsolatban.

Jelentkezz önkéntesnek a Bárka táborba! Még van néhány szabad hely júniusi turnusainkban!

Ha szívesen segítenél hátrányos helyzetű, nehéz körülmények között, illetve gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyermekeknek, hogy megtapasztalják a nyári szünet gondtalanságát, csatlakozz a Magyarországi Református Egyház Bárka táborába önkéntesnek.

Táborainkban arra törekszünk, hogy ezeket a gyermekeket kizökkentsük nehéz hétköznapjaikból, lehetőséget biztosítsunk számukra a felhőtlen táborozásra sok játékkal, élménnyel és fejlesztő programokkal. A táborban évente több mint 1500 gyermek tölti a szünidejét, sokan az ország legelmaradottabb térségeiből és a legkülönbözőbb társadalmi rétegekből érkezve. Ha 18 és 35 év közötti vagy, és szívesen segítenél a tábor napi életének szervezésében, a táborozók tábori napjainak lebonyolításában, itt a helyed. Nyíltszívű önkénteseket keresünk, aki ölel, támogat és felemel, mesél, meghallgat, játszik, sír, nevet és megnevettet. Álmokat válthatsz valóra, életeket változtathatsz meg, ha csatlakozol a Magyarországi Református Egyház Bárka tábor programjához. 

Honlapjukon megtalálsz minden hasznos információt. A jelentkezés a felhívásban található online felületen keresztül történik.

Itt meghallgathatod, hogy miért jó önkénteskedni a Bárka táborban :)

 

 

Ajánlott irodalom a református köznevelés tanulmányozásához

A Református Oktatási Stratégia kidolgozása kapcsán Dr. Pusztai Gabriella és Dr. Kopp Erika rendelkezésünkre bocsátott egy ajánlott irodalomjegyzéket, amit haszonnal forgathatnak mindazok, akik a református köznevelés múltja, jelene és még inkább a jövője iránt érdeklődnek, felelősséget viselnek. Szeretettel ajánljuk kedves kollégáink figyelmébe!